tisdag 30 september 2008

Brynäs ångar på

Jag är väldigt imponerad hittills av Niklas Czarneckis lagbygge i Brynäs. Han har skapat ett starkt lag, med betoning på LAG. Det var det som ledde till Bofors framgångar de första två säsongerna med Niklas vid rodret. Att det sedan efter det gick sämre hade flera orsaker - felvärvade spelare när man snabbt skulle elitseriesatsa, sämre ekonomi, för mycket kompisanda i en för smal trupp... Men naturligtvis hade Niklas en del av ansvaret.

**********

Det är lätt att hitta paralleller till Bofors av idag. Mot Sundsvall uppträdde man som ett LAG i två perioder och ledde med 4-0, sedan började man spela mera som individualister, slutade hjälpa varann - och det blev nära en förlust. Mot Mariestad var det omvänt - två perioder stillastående hockey där man inte jobbade som ett lag, och då gick det som det gick.

Magnus Arvedson aviserar att nu ska de spela som VILL spela och visar det under match - att prestera bra på träningen räcker inte längre. Det gillar jag - träning och match är två skilda saker.

***********

I kväll kommer jag att lägga ut en mera utförlig analys inför morgondagens match på Svenska Fans - missa inte den! Missa förövrigt ALDRIG vår SF-bsvakning av Bofors som är riktigt, riktigt bra! Jocke och Emil är rutinerade och duktiga och Daniel Andersson och Christoffer Sundin är friska fläktar och skickliga skribenter med egen stil.

***********

Såg att Leffe Strömberg ska spela div. 4 hockey med Bajen Fans. Vore nästan värt att åka o titta på....

**********

Annars ganska lugnt på alla fronter när det gäller hockeyn. Att Frölunda skulle slå Rögle var väntat - Rögle fick en bra start och kunde överraska, men det är nu det blir tungt att prestera match efter match efter match sedan den första ES-yran lagt sig hos spelarna. Däremot verkar HV helt under isen, men de kommer säkert igen när skadeläget ljusnat. Totalt utspelade igår dock, om TV-bilderna talade sanning.

Vi hörs

Inga kommentarer: