tisdag 7 oktober 2008

Luleå och Bofors

Känns väl redan ganska sannolikt att Luleå kommer att bli ett av lagen i Kvalserien framåt vårkanten. Laget är riktigt ostabilt, och man har inte heller ekonomi för att vässa speciellt mycket. Lubos Bartecko iofs på ingång, och det ryktas om Renberg, men det är defensiven som är det stora problemet.

**********

Tittar man på Bofors så ligger man där man ska i tabellen - fem lag har släppt in fler mål, fem lag har gjort mindre mål. Fast vi ska komma ihåg att Bofors släppt in några puckar i tom kasse. Men det är inte direkt det offensiva sprudlande Bofors som Stefan Bengtzen och Magnus Arvedson utlovade som vi sett hittills.

**********

Frågan är om Johan Motin är aktuell för Bofors igen? Hittills har han inte fått en enda minuts istid i FBK. Frågan är emellertid om vi behöver Motin? Som jag uppfattar Johan är han en stark, defensiv back, men långsam. Han rubbar inte Messa, Lidström, Cribbe eller Blomqvist. Och ska Motin in så anser jag att det ska ske på bekostnad av Markus Karlsson eller Perra Johnsson, inte på bekostnad av de spelare vi redan har kontrakt med.

**********

Flera lån samtidigt som vi sätter duktiga, kontrakterade unga spelare på läktaren är förödande för Bofors rykte som en klubb som vågar satsa ungt. Det kommer definitivt att få återverkning när vi ska fylla truppen kommande säsong. Så känner i vart fall jag.

**********

Roligt att läsa ändå att Anton Gustafsson kan komma tillbaka redan efter ett par veckor med hjälp av specialskydd. Vi ska inte lägga ett jättelass på unge Anton, men han har varit stabil och spelintelligent under säsongupptakten.

*********

Men så stor är inte centerbristen som tidningarna skriver: Vi har Östlund, Kindahl, Peppe Lundh, Wennerström, Bejmo och Bülow som kan spela i centerposition av de som är friska. Frågan är om inte Sundin också har ett förflutet som center?

**********

Hörde ett rykte igår att det är en bit på väg med att sälja arenanamnet. Men jag vet inte mera än att personen sa att BIK haft ett par träffar med ett företag som är intresserade. Har inte brytt mig om att kolla upp ryktet ännu.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Suck, vem vill se Bofors Bobcats i typ Dilan Kebab Arena? Fyfan, VI vill se Bofors IK i Nobelhallen!

Anonym sa...

Angående arenanamnet så vill även jag se Bofors IK i Nobelhallen men tyvärr som världen ser ut idag så handlar allt om pengar och skulle vi eller kommun eller hur det ligger till, är ej så insatt i frågan, är bra med pengar alltid välkommet och då får arenan heta vad det företaget som betalar mest heter, typ MAX Arena. Vi måste hänga med även utanför när andra lag drar in pengar. så enkelt är det.

Anonym sa...

Man får ju hoppas dom tänker sig för så hallen inte får ett namn som typ "Gaylord Entertainment Center" ( nashville)

Anonym sa...

Tror inte Motin hamnar i BIK, såg att Sportchefen tvekade inför det.

Anonym sa...

Tyvärr är inte Bofors Barcelona och är mer eller mindre tvingade att få in de pengarna de kan. Sen spelar det nog ingen roll, blir nog att man ska till Nobel de första åren ändå.

Anonym sa...

Fast man kan ju hoppas lite på att det är Akzo Nobel som köper namnet...