onsdag 10 september 2008

Upptaktsträffen

Det verkar ha gått helt planenligt och lugnt tillväga vid gårdagens upptakt. Tränarna fick tippa serien, och det blev som väntat Leksand och Malmö som tippades på de två första platserna medan det var flera kandidater som tippades som trea: VIK, Björklöven, AIK och Mora.

**********

Leffe Boork fanns på plats och drog igång en debatt om målkameror. Själv kan jag inte hitta ett enda skäl till att inte ha det.

**********

Klart är hur nederdelen av serien och kvalet kommer att bli eftersom serien ska bantas med två lag: Laget på 16:e plats åker ned i ettan utan kval. Lag 14 och 15 spelar kvalserie med fyra lag från div 1 där ETT lag får en åtråvärd plats i Hockeyallsvenskan. Det kommer med andra ord att bli riktigt tufft för lagen nerifrån att ta sig upp. Tittar man på förra årets tabell var ju Hammarby jättejumbo. Med årets system hade sedan både Huddinge och Sundsvall fått kvala, och med en plats i potten känns det tveksamt om Troja krigat sig upp. Så det blir tufft i år.

*********

Nya regler för i år är att ett lag som slår icing inte får byta spelare. Bra regel som jag tror gynnar Bofors - gynnar definitivt offensiva lag, och ett sådant tror jag Bofors blir i år.
I övrigt återinförs straffslag vid oavgjort efter förlängning. Har ingen åsikt om det, men det kanske är bra - det kommer ju att bli en vinnare i varje match.

**********

Jocke Fagervall vill inte spela fredagsmatcher i Karlskoga "då går ju dunken runt på läktaren" varpå Sam Hallam replikerade att "det är inte sant, de vill komma på fredagar så de kan festa till på hotellet"

**********

Bra att motståndarna har lite skräck för trycket i hallen dock. I vinter hoppas jag vi kan dra upp volymen och publikantalet ett par snäpp till...

Bengt

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stefan Bengtsson sa att en målkamera, med service inkluderat kostar 250 000:-. Det är väl ett rimligt skäl till att inte använda dem?

Anonym sa...

Självklart ska allsvenskan ha målkameror. Elitserieklubbarna kan stå för den kostnaden tillsammmans med svenska hockeyförbundet.De allsvenska klubbarna lägger ned en hel del på att utbilda många av de talanger elitserieklubbarna sedan anställer.

Anonym sa...

I BIK,s gästbok finns ett inlägg om Nobelhallens namn idag. Det finns visst personer som tror att kommunen stoppar en försäljning.

Anonym sa...

Sluttabellen

1. Leksand
2. Malmö
3. Vik
4. Aik
5. Mora
6. Bofors
7. Sundsvall
8. Växjö
9. Björklöven
10. Nybro
11. Almtuna
12. Borås
13. Troja
14. Mariestad
15. Huddinge

Anonym sa...

fast oskakarshamn ska ju va 10 o nybro 11 osv