tisdag 9 september 2008

Stillsam morgon

Inte så mycket nytt under solen idag, känns det som. Den enda nyheten är väl egentligen att "Jussi" ska comebacka i Malmö. Officiellt sett handlar det bara om att Juha Riihijärvi ska spela en eller två träningsmatcher, men fan vet? Vi får se vad det mynnar ut i till slut.

*********

Amerikanen Matt Nickerson lär däremot bli en kortvarig lösning. Enligt alla uppgifter så ska han spela i Finland med Ilves under huvuddelen av säsongen. Han lånas dock ut till Malmö en kort period på grund av de finska reglerna för artistkontrakt. Malmö saknar helt enkelt pengar för att ha en spelare som Nickerson i truppen - plånboken är tom nu!

**********

Vad jag förstår gick Malmö runt 20 miljoner back förra året, och i år spelar man med subventionerad hyra i den nya superhallen och med ett stort lån från Percy Nilsson för att hålla klubben flytande. Om MIF inte går upp i år, och Percy slutar skjuta till pengar, lär man nästa år inte ha råd att spela i Hylliehallen, eftersom det krävs 3-4000 åskådare bara för att betala hallhyran.

**********

Känns som det finns en risk/chans att förhållandet med Rögle som skånes bästa lag kommer att cementeras, förutsatt att Rögle klamrar sig kvar. Inget av lagen tillhör mina favoriter, men ska vi snacka hockeykultur så är det väl Rögle som bör vara i Elitserien.

**********

Enligt rapporter så är stämningen i BIK mycket god trots de dåliga resultaten i träningsmatcherna. Man har bra fokus och självförtroendet är fortsatt gott.

**********

Hockeybloggaren nummer ett, Robert Petterson på Hockeysverige.se är tillbaka från sin semester, och vardagen är genast lite mindre grå...utbytet av elakheter mellan Robert och hans läsare är någon sorts hatkärlek som är riktigt rolig att läsa även om det blir lite sandlåda ibland.

**********

Idag har hockeyallsvenskan sin upptaktsträff, förlagd till Ekolsunds slott. Jag hade vissa planer på att åka dit för att lägga upp en rapport på SF, men jobbet lade hinder i vägen. Så jag får hänvisa till andra media - lokalpressen kommer säkert att skriva i morron, Hockeysverige.se kommer att rapportera redan i kväll och hockeyallsvenskan.se kommer att skriva genom Jonas Gustavsson.

Ha det gott

Bengt

Inga kommentarer: